Ex-Runnersworld ondernemers gaan zelfstandig verder

Negen ex-Runnersworld ondernemers hebben de handen ineengeslagen voor de nieuwe hardloopformule Lopers Company. De keten maakt onderdeel uit van GMS Group Netherlands, een van oorsprong Duitse inkooporganisatie.

Doel is om tegen het einde van het jaar twintig winkels van Lopers Company te hebben. De keten denkt dat er op de markt genoeg ruimte is voor nog een hardloopformule. “De markt is groeiende, denk aan vrouwen die steeds meer gaan hardlopen. Daarnaast willen we ons op jongeren richten.”

Onder de initiatiefnemers bevinden zich negen ondernemers die voorheen waren aangesloten bij Runnersworld. Zo stond Toine van Wilderen in de jaren tachtig aan het begin van de formule Runnersworld. In 1994 verkocht hij de keten aan Euretco, waar hij zelf actief bleef met een winkel in Nijmegen.

Het laatste jaar was Van Wilderen niet te spreken over de gang van zaken bij de retailserviceorganisatie. Een mogelijke fusie met Intres stond hem niet aan. Wilderen besloot samen met andere Runnersworld-ondernemers zelfstandig verder te gaan. Euretco laat weten het jammer te vinden dat de ondernemers Lopers Company hebben opgezet, maar wil verder geen uitspraken doen over de nieuwe formule. “Het is een gevoelig onderwerp,” zegt Charles van Schaik, sinds oktober formule manager van Runnersworld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!