‘Mogelijk strooizout in etenswaren’

Poolse voedselinspecteurs vrezen dat er strooizout uit Polen in levensmiddelen gebruikt is. Het zout is in Nederland mogelijk terecht gekomen in conserven als zilveruitjes, augurken en zuurkool, maar ook in brood en andere deegwaren. Op dit moment worden 555 producten onderzocht op de aanwezigheid van strooizout.

De inspectiedienst van de Poolse voedsel- en warenautoriteit heeft alarm geslagen bij de Europese Unie. “Het gebruikte strooizout is ook naar Nederland geëxporteerd, maar onder welke omstandigheden is onbekend”, meldt CDA-Europarlementslid Esther de Lange op de website van het CDA. “Het maakt nogal verschil of het schoon zout is of dat er antivries in zit”, aldus De Lange.

De Lange eist dat er een onderzoek ingezet wordt naar welke Nederlandse bedrijven het zout kunnen hebben verwerkt en welke voedingsmiddelen waarin mogelijk strooizout in verwerkt is, er nog in winkels liggen. Ook de mogelijke schadelijke effecten op de gezondheid moeten volgens De Lange zo snel mogelijk bekeken worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!