Poolse voedselinspecteurs vrezen dat er strooizout uit Polen in levensmiddelen gebruikt is. Het zout is in Nederland mogelijk terecht gekomen in conserven als zilveruitjes, augurken en zuurkool, maar ook in brood en andere deegwaren. Op dit moment worden 555 producten onderzocht op de aanwezigheid van strooizout.
De inspectiedienst van de Poolse voedsel- en warenautoriteit heeft alarm geslagen bij de Europese Unie. “Het gebruikte strooizout is ook naar Nederland geëxporteerd, maar onder welke omstandigheden is onbekend”, meldt CDA-Europarlementslid Esther de Lange op de website van het CDA. “Het maakt nogal verschil of het schoon zout is of dat er antivries in zit”, aldus De Lange.
De Lange eist dat er een onderzoek ingezet wordt naar welke Nederlandse bedrijven het zout kunnen hebben verwerkt en welke voedingsmiddelen waarin mogelijk strooizout in verwerkt is, er nog in winkels liggen. Ook de mogelijke schadelijke effecten op de gezondheid moeten volgens De Lange zo snel mogelijk bekeken worden.
‘Mogelijk strooizout in etenswaren’
Gepubliceerd op 8 maart 2012 om 00:00
Reacties 0