HEMA hervat cao-onderhandelingen

De onderhandelingen tussen CNV Dienstenbond en de eigenaren van de 250 HEMA franchisevestigingen over een nieuwe cao worden hervat. De franchisenemers weigerden eerder de loonsverhoging uit het akkoord met moederbedrijf HEMA door te voeren.

De nieuwe cao voor HEMA-personeel werd in mei 2011 overeengekomen. De nieuwe afspraken zouden medewerkers van de winkelketen het afgelopen jaar een loonstijging van 1,9 procent opleveren. Dit jaar kwam daar 0,9 procent bij vanaf 1 mei en per 1 september nog eens één procent.

Waren de vakbonden in eerste instantie tevreden met het resultaat, korte tijd later stelden ze dat HEMA haar werknemers de loonsverhoging ‘door de neus boort’. De franchisebedrijven weigeren namelijk de loonafspraak door te voeren.

De franchisebedrijven gaven hun medewerkers 0,5 procent loonsverhoging in plaats van 1,9 procent. Zij hebben de loonsverhoging uit de cao in mindering gebracht op een eerdere loonsverhoging die HEMA eenzijdig had toegekend. De vakbond is nu alsnog om de tafel gaan zitten met de franchisers om een akkoord te bereiken over de loonsverhoging. De partijen gaan 29 maart verder met de onderhandelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!