Pierre Bouchut nieuwe cfo Delhaize

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft de Franse retailveteraan Pierre Bouchut aangesteld als nieuwe financiële directeur. Dat schrijft Distrifood online. Bouchut, die tot voor kort leiding gaf aan de expansie van Carrefour, volgt daarmee Stefan Deschemaeker op.

“Naast zijn sterke financiële achtergrond en expertise heeft Bouchut een zeer rijke ervaring opgebouwd over bijna heel de voedingsdistributiesector, gaande van het operationele tot het algemene management, in een uiterst internationale omgeving”, aldus voorzitter van het executief comité, Pierre-Olivier Beckers.

Bouchut werkte als bankier en consultant, voordat hij in 1990 terechtkwam bij supermarktketen Casino, waar hij achtereenvolgens cfo, algemeen directeur en ceo was en verantwoordelijk was voor het kopen van het Nederlandse Laurus. “De ervaring van Pierre in de opkomende markten en op vlakken zoals multi-format distributie is van zeer groot belang voor de ondersteuning van onze groeiambities”, aldus Beckers.

Naast Bouchut heeft Delhaize de Zweed Mats Jansson aangetrokken als voorzitter van de raad van bestuur. Janson maakte carrière bij ICA, bekleedde topfuncties bij Catena/Bila en Axfood en was tussen 2006 en 2010 bestuursvoorzitter bij luchtvaartmaatschappij SAS.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!