Fonq.nl mikt op buitenlandse expansie

Webwarenhuis Fonq.nl zet de komende tijd in op uitbreiding naar het buitenland. De keten verkoopt al in België en Duitsland en is nu op zoek naar andere uitbreidingsmogelijkheden. Zo staan er shops in Groot Brittannië en Scandinavië op de planning.

Eind vorig jaar lanceerde de etailer de Belgische site Fonq.be. De komende maanden zullen er vijf nicheshops in België bijkomen. In Duitsland verkocht het bedrijf al via Amazon, maar ook daar werd uiteindelijk een Duitse site gelanceerd, waar het assortiment vooralsnog kleinschalig is.

“We willen eerst zien hoe het gaat lopen in Duitsland”, vertelt ceo Patrick Kerssemakers aan Twinkle. “Daarnaast neemt het vertalen veel tijd in beslag.” De ceo meent dat online uitbreiding naar het buitenland een stuk makkelijker is geworden door de opkomst van intermediairs die kennis hebben van de lokale markten. Voor deze uitbreiding ging Fonq.nl onder meer de samenwerking aan met Salesupply en DHL.

De onderneming boekte in 2011 een omzetgroei van vijftien tot twintig miljoen euro. Dit jaar hoopt Fonq.nl op een groei van twintig tot dertig procent. Een groot deel van deze stijging moet voortkomen uit buitenlandse verkopen. “De verkopen in het buitenland dragen misschien wel bij aan de helft van de groei”, aldus Kerssemakers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!