PayPal lanceert mobiele portemonnee

PayPal lanceert komend voorjaar een mobiele app waarmee consumenten in winkels op een andere manier betalen. Met de PayPal Wallet kan een klant betaalrekeningen combineren, spaarpunten uitgeven en betaaltermijnen oprekken. Zo hoeven consumenten niet meteen bij de kassa af te rekenen.

“We scheiden de aankoop van de betalingen”, aldus vicepresident Sam Shrauger. “De consument neemt iets mee uit de winkel en bepaalt thuis pas hoe hij wil betalen. Binnen vijf tot zeven dagen mag het item nog geruild worden. De klant kan bij de betaling gebruik maken van verschillende rekeningen of in meerdere termijnen afrekenen.”

De app houdt ook de spaarkaarten van de gebruiker bij. Daarnaast kan een klant via PayPal Wallet producten en prijzen vergelijken. Google kwam vorig jaar met een vergelijkbare dienst, Google Wallet. Deze dienst wordt geleid door Osama Bedier, die PayPal verliet om leiding te geven aan Google Wallet. Volgens Bedier wordt de dienst vooral voor kleine en snelle aankopen gebruikt. Momenteel wordt er nog hard gezocht naar winkels, banken, loyaltiproviders en Googlegebruikers die willen participeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!