Daling in kledinguitgaven

Consumenten hebben in januari drie procent minder aan kleding uitgegeven dan het jaar ervoor. Dat meldt onderzoeksbureau Gfk Panel Services.

Aan afzonderlijke items werd weliswaar meer uitgegeven, maar de afzet daalde met vijf procent. Zelfstandige modezaken zagen hun omzet met zes procent dalen ten opzichte van vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan een daling van het aantal gekochte stuks met acht procent. Het gemiddeld besteed bedrag steeg licht.

Bij de overige aankoopkanalen werd een omzetdaling van twee procent geboekt door een afname in het aantal gekochte stuks (min vijf procent). Tussen november 2011 en januari 2012 daalden de bestedingen met gemiddeld vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Vooral vrouwenmode ging in deze periode minder over de toonbank. De sector kende een afname van zeven procent. Aan mannen- en kindermode werd respectievelijk vijf en zes procent minder uitgegeven. Bodyfashion draaide als enig onderdeel een goede periode in het kwartaal voorafgaand aan januari 2012. Daar namen de bestedingen met vijf procent toe door een toename in het gemiddeld besteed bedrag. Het aantal gekochte stuks bleef stabiel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!