Ben & Jerry’s zet zich in voor homohuwelijk

Ben & Jerry’s steunt de invoering van het homohuwelijk in Engeland door er een ijssmaak naar te vernoemen. De ijsfabrikant heeft de naam van de ijssmaak ‘Oh My! Apple Pie!’ veranderd naar ‘Apple-Y Ever After’.

De Britse Premier David Cameron pleit al langer voor het invoeren van het homohuwelijk. Niet iedereen is hier blij mee. De katholieke kerk en de Church of England zijn fel gekant tegen het homohuwelijk. De Engelse katholieke kerk startte vorige week een campagne, omdat de ‘ware betekenis van het huwelijk op de tocht zou komen te staan’.

Als reactie hierop heeft Ben & Jerry’s niet alleen de naam van haar ijs veranderd, maar ook samen met homo-organisatie Stonewall een Facebook-app ontwikkeld, waarmee gebruikers online met elkaar in het huwelijk kunnen treden. De app dient tevens als petitie aan de Britse premier.

Het is niet de eerste keer dat Ben & Jerry’s zijn steun uit voor het homohuwelijk. In 2009 veranderde het ijsmerk in de Amerikaanse staat Vermont de naam 'Chubby Hubby’ in ‘Hubby Hubby’ om de invoering van het homohuwelijk te vieren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!