Franchisers overwegen ‘stappen’ tegen AH

Het geschil tussen Albert Heijn en haar franchisnemers heeft een nieuwe wending gekregen. Volgens de franchisers is de ‘tijd van praten voorbij’, en worden er mogelijk andere stappen ondernomen. De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) meent dat het onmogelijk is om met Albert Heijn zaken te doen op het gebied van continuïteit van franchise, facilitering van ondernemerschap en het ondersteunen van familiebedrijven.

“Wij zijn op zoek naar het compromis, maar soms is de tijd van praten voorbij”, aldus voorzitter Jan van Vliet, die dinsdag is gekozen als opvolger van oud-voorzitter Bram de Jong. “Als wij andere stappen moeten nemen zullen wij dat spoedig kenbaar maken.”

Hoe deze stappen worden ingevuld is nog onduidelijk. De leden van VAHFR willen in ieder geval het bestuursbureau van de vereniging verder uitbouwen. “Wij hopen binnenkort verdere professionalisering te kunnen realiseren”, aldus Van Vliet. “Met de komst van Ton Croiset van Uchelen als directeur van het bureau is de eerste belangrijke stap in ieder geval gezet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!