Omzet detailhandel stijgt door hogere prijzen

De Nederlandse detailhandel heeft in januari 0,8 procent meer omzet gerealiseerd. De prijzen waren 2,6 procent hoger, terwijl het volume 1,7 procent kromp. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzetplus werd echter gerealiseerd door een gunstiger samenstelling van de koopdagen dan in 2011. Na correctie hiervoor resteerde in januari 2012 voor de detailhandel een omzetdaling van bijna één procent en een volumekrimp van ruim drie procent, aldus het CBS.

De omzet van foodwinkels groeide bijna drie procent. Dat is bijna volledig toe te schrijven aan hogere prijzen, becijfert het statistiekenbureau. Het volume nam minimaal toe. De supermarkten behaalden ruimdrie procent meer omzet, de speciaalzaken leverden omzet in.

De omzet van non-foodwinkels was ruim één procent lager, terwijl winkels in huishoudelijke artikelen een forse omzetstijging behaalden. De omzet van drogisterijen, doe-het-zelfwinkels en winkels in bovenkleding nam minder sterk toe. Winkels in woninginrichtingartikelen en in consumentenelektronica boekten een lagere omzet dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!