Lidl heeft in ruim twintig van zijn Nederlandse vestigingen een bake-off concept toegevoegd. Het concept betreft echter nog altijd een test. "We zijn nog steeds bezig om de juiste invulling te kiezen voor onze formul", aldus een woordvoerder in Foodmagazine.
De klant kan bij het nieuwe bake-ff concept terecht voor op de winkelvloer afgebakken grootbrood en kleinbrood. Het aantal vestigingen met de 'broodafdeling' neemt rap toe. Hoewel de discounter stelt het concept nog altijd te testen, lijkt het dan ook onwaarschijnlijk dat de keten niet doorzet met bake-off.
De eerste broodafdeling dateert van november 2010, In Surhuisterveen. Er wordt maïsbrood en meergranenbrood vers gebakken. In kleinbrood gaat het om stokbrood, koffiebroodjes, meergranenbroodjes, pistolets, croissants en chocoladebroodjes.
Het bake-off concept verandert het winkelbeeld bij Lidl. De toevoeging heeft echter ook gevolgen voor het kostenplaatje bij de discounter, die nemen door de uitbreiding toe.
Lidl heeft bakkerijen in ruim 20 winkels
Gepubliceerd op 19 maart 2012 om 00:00
Johan Tak 1 okt, 17:11