TNT Express in handen van UPS

De Nederlandse pakketbezorgdienst TNT Express is overgenomen door het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS. Met de overname is 5,16 miljard euro gemoeid. Met de inlijving ontstaat een concern met een jaaromzet van 45 miljard euro. De gecombineerde groep zal een aandeel van 35 procent hebben in de markt voor ‘volgende dag-leveringen’.

De overname zorgt voor dubbele gevoelens bij TNT Express. “Het is moeilijk, omdat TNT trots is en het is dan altijd moeilijk om overgenomen te worden. Toch is het ook een geweldige dag, omdat we in combinatie met UPS een echte wereldleider kunnen worden”, aldus bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard van TNT. Het merk TNT zal in de toekomst verdwijnen. “Uiteindelijk gaan we toe naar één merk en dat is UPS, maar het TNT-merk is goed en we zullen het nog jaren gebruiken”, aldus Davis.

Eerdere gesprekken over een mogelijke overname liepen spaak. TNT Express ketste het bod van UPS van negen euro per aandeel af. Uiteindelijk is 9,50 per aandeel overeengekomen. De fusie zou nu alleen nog gedwarsboomd kunnen worden door als een derde partij een bod lanceert dat minimaal acht procent hoger is dan het bod van UPS.

PostNL, houder van zo’n 29,8 procent van de aandelen van TNT Express, heeft aangegeven zijn aandelen te willen verkopen. Als de fusie succesvol afgerond wordt, ontvangt PostNL een bedrag van 1,54 miljard euro. Op geruchten over mogelijke ontslagen bij TNT Express wilden beide bedrijven geen commentaar geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!