'Mobiele betalingen in rap tempo verdubbeld'

Het aantal mobiele transacties is in zes maanden bijna verdubbeld. Dat concludeert Adyen, Nederlandse leverancier op het gebied van online en mobiele betalingen, naar aanleiding van onderzoek naar de ontwikkeling van mobiele transacties. Volgens de leverancier steeg het percentage van mobiele betalingen van september 2011 tot maart 2012 met 2,5 procent tot 6,2 procent.

De meeste mobiele aankopen worden gedaan met een iPhone, gevolgd door de iPad. In september 2011 werd 57 procent van alle aankopen gedaan vanaf een iPhone, gevolgd door de iPad met 25 procent. Veertien procent van de aankopen gebeurde met een Android apparaat. Slechts vier procent van alle transacties werd gedaan vanaf een Blackberry. Opvallend is dat de hoeveelheid betalingen vanaf Android apparaten tot maart is gegroeid naar twintig procent. Hierdoor is het aandeel in betalingen van de iPhone afgenomen naar vijftig procent.

Mobiele websites blijken daarnaast succesvoller voor mobiele betalingen dan mobiele apps. De conversie (het aantal succesvolle betalingen ten opzichte van het totaal aantal bezoekers) ligt bij mobiele websites dertig procent hoger dan bij apps. Dit is toe te schrijven aan het feit dat apps internetbetaalmethodes zoals iDeal nog niet ondersteunen. Een groot aantal mensen rond de transactie niet af, omdat de betaalmethode van hun keuze niet wordt ondersteund. Volgens Adyen is er daarom grote behoefte voor het geschikt maken van betaalmethoden als iDeal voor mobiele toepassingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!