Thuisapotheek.nl gooit handdoek in de ring

Thuisapotheek.nl, de grootste webapotheek van Nederland, stopt ermee. Een crediteur heeft het faillissement aangevraagd. Investeerders haakten af omdat er te weinig klanten zijn. “We kunnen de schuld inderdaad niet betalen”, aldus directeur Gerard Berwald.

De Thuisapotheek verstrekt medicijnen op herhaalrecept, waarvan het merendeel aan zo’n dertigduizend chronisch zieken. Het bedrijf stelt echter dat ruim honderdduizend klanten wilden afnemen van de internetapotheek. “Klanten die zich bij ons aanmeldden, kregen te horen dat de Thuisapotheek niet veilig was”, vertelt Berwald.

Vanaf de start in 2006 lag de Thuisapotheek in de clinch met de KNMP, de branchevereniging van apothekers. De KNMP trok de veiligheid van de internetapotheek in twijfel en riep leden op om klachten te verzamelen. De Thuisapotheek beschuldigt de KNMP van het voeren van een lastercampagne. Daarom trok de online medicijnverstrekker vorig jaar aan de bel bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Huisartsen wilden niet meewerken en zouden met reguliere apothekers hebben samengewerkt om Thuisapotheek van de markt te weren, stelt het bedrijf. “Er is geen sprake van eerlijke concurrentie. Dit soort initiatieven wordt gewoon bewust kapot gemaakt”, aldus Berwald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!