The Collector opent eerste fysieke winkel

De Nederlandse luxewebshop The Collector opent 30 maart in Amsterdam zijn eerste fysieke winkel. The Collector verkoopt geen merken met een bekende naam, maar items van exclusieve merken als Current Elliott, Les Petits en Halston Heritage.

“We merken dat er met duurdere producten veel animo is om het eerst te passen en dan pas te kopen”, vertelt Van Dam. Eerst nodigde zij klanten thuis uit als ze kleding wilden passen. “In het begin vond ik dat prima, maar op een gegeven moment heb je toch steeds onbekenden in huis”, zegt Van Dam. De opening van een fysieke winkel was een logische stap.

Van Dam denkt dat de fysieke winkel de verkopen in de webshop, die in 2010 gelanceerd werd, stuwen. “In een fysieke winkel kun je mensen dat stukje extra geven en de klant helpen om een outfit te stylen”, vertelt Van Dam. De verwachting is dat na opening zo’n zestig procent van de verkopen in de fysieke winkel plaatsvindt. “Als we het vertrouwen van klanten hebben gewonnen die eerst niet online durfden te bestellen, denk ik dat de verkoop omslaat naar veertig procent in de winkel en de rest online”, aldus Van Dam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!