GAME vraagt uitstel van betaling aan

De van oorsprong Britse gameketen GAME heeft uitstel van betaling aangevraagd, maar blijft vooralsnog wel actief. De Amerikaanse keten GameStop, die nog niet heel actief is in het Verenigd Koninkrijk, wordt genoemd als potentiële overnamekandidaat. Dit melden diverse websites, waaronder The Financial Times.

GAME Group, die opereert onder de merken GAME en Gamestation en het online merk Gameplay, verkeerde al weken in onzekerheid. “Na overleg met aandeelhouders en andere partijen zijn we tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende vooruitgang kan worden geboekt in de tijd die nodig is om tot een realistische oplossing te komen”, is te lezen in een statement van het bedrijf.

De gameketen heeft wereldwijd dertienhonderd winkels, waarvan zeshonderd in het Verenigd Koninkrijk. GAME Group is niet actief in Nederland. “Ik zie niet meteen wat de gevolgen voor Nederland zijn, maar het is in het algemeen natuurlijk niet goed dat een grote partij met zoveel winkels omvalt”, zegt Martin de Wilde, voorzitter van Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers (NVER). “Maar de verkoop van audio, video en game staan onder flinke druk, dus het is onvermijdelijk dat er klappen vallen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!