Driekwart van de Nederlanders viert Pasen, waarbij gemiddeld 3,5 ei per persoon wordt gegeten. Bijna de helft van de Paasvierders geeft de voorkeur aan een zacht ei. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van supermarktketen Albert Heijn.
Van de Nederlanders die Pasen vieren, doet 47 procent dit in gezinsverband en 25 procent in familieverband. Het gros van de Nederlanders pakt op Eerste Paasdag uit met een paasontbijt (56 procent), paasdiner (33 procent) en paasbrunch (32 procent).
De populairste paasproducten zijn eieren (59 procent), paasstol (55 procent) en chocoladepaaseitjes (53 procent). Van de vrouwen zegt 31 procent tijdens Pasen teveel chocolade te eten. Bijna de helft van alle Paasvierders geeft aan wel wat inspiratie te kunnen gebruiken om van Pasen een feest te maken.
Zacht ei favoriet met Pasen
Gepubliceerd op 22 maart 2012 om 00:00
Reacties 0