Onverwachte groei voor gamemarkt

De Nederlandse gamemarkt heeft begin maart een plotselinge omzetstijging geboekt. De groeicijfers werden in week tien, van 5 tot en met 11 maart, vooral gestuwd door hardwareverkopen. Dat blijkt uit de weekcijfers van GfK Retail and Technology.

Mede dankzij de verkoop van de PS Vita, die zo’n twee weken ervoor op de markt werd gebracht, was week tien goed voor een opbrengst van 1,9 miljoen euro. Dat is een stijging van 7,8 procent ten opzichte van diezelfde week in 2011. De groei volgt na een aaneenschakeling van forse dalingen, zowel op game-, film- als muziekgebied.

Naast hardware steeg ook de omzet van pc-games. In week tien zijn 30.400 pc-games aan de man gebracht, tegen een totale waarde van 643.100 euro. De omzet steeg daarmee met 15,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De opbrengst van consolegames lag in week tien op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar eerder. Er werden 87 duizend consolegames verkocht, tegen een waarde van 3,3 miljoen euro. Daarmee nam het aantal stuks af met 10,4 procent, maar daalde de omzet met 'slechts' 0,9 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!