Selexyz vraagt uitstel van betaling aan

Boekhandelketen Selexyz heeft surséance van betaling aangevraagd. In een kort persbericht meldt de boekenretailer dat de bank en schuldeisers het niet eens konden worden met een potentiële nieuwe investeerder.

“Ondanks de relatief goede resultaten in winkel- en internetomzet van de Boekenweek is er onvoldoende liquiditeit in kas om de winkelhuur en salariskosten te kunnen betalen”, aldus Selexyz waaronder vijftien boekenwinkels vallen zoals Scheltema in Amsterdam, Dominicanen in Maastricht en Donner in Rotterdam,

De boekhandelketen kampt al langer met financiële problemen door een structureel krimpende omzet. De sterke afhankelijkheid van boekenverkoop, concurrentie van internetboekwinkels als bol.com en de geringe verkopen via internet doen de keten de das om. Selexyz probeerde het tij te keren door nieuwe producten aan het assortiment toe te voegen, zoals speelgoed en huisraad. Ook werd het hoofdkantoor in Houten te huur gezet.

Begin dit jaar meldde het bedrijf met een investeerder in gesprek te zijn waarmee de toekomst van het bedrijf voor de lange termijn gegarandeerd zou zijn. Het zou om een strategische investering gaan.

De belangrijkste schuldeisers van Selexyz zijn het Centraal Boekhuis en ABN Amro. Het is nog onduidelijk wie de bewindvoerder van de boekverkoper wordt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!