Spar komt met drogisterijopleiding

Medewerkers van supermarktketen Spar kunnen binnenkort een opleiding volgen tot drogist. De supermarktketen organiseert sinds 2010 in samenwerking met ROC Leiden en RetailMinds ook verscheidene MBO-opleidingen onder de noemer ‘Spar Academie’.

Ondernemingen hoeven sinds enkele jaren geen speciale vergunning Drogist meer te hebben. “Het is iets simpeler geworden om zelfzorgmiddelen te verkopen”, vertelt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar. Toch moet een onderneming een gediplomeerd drogist in dienst hebben om de zelfzorgmiddelen te mogen verkopen. Met de opleiding tot drogist geeft Spar ondernemers de gelegenheid hun assortiment uit te breiden. “We krijgen de ruimte om ook zelfzorgmiddelen te verkopen, maar dan moeten wij onze medewerkers wel opleiden”, aldus Kranendonk.

De belangstelling voor de opleidingen van Spar is groot, stelt Kranendonk. "Dat hadden we wel gehoopt, maar niet verwacht. Supermarktondernemers moeten hun werknemers begeleiden in het leertraject. Soms worden ze daardoor zo enthousiast dat ze zelf nog beginnen met een MBO-opleiding, terwijl ze de vijftig al lang zijn gepasseerd”, aldus de directeur.

Onlangs ontwikkelde de supermarktketen een serie veiligheidstrainingen. In de toekomst gaat Spar ook vakinhoudelijke cursussen zoals AGF en brood aanbieden. “De Spar Academie wordt steeds meer uitgebouwd. Zo kunnen we ons bijvoorbeeld ook nog meer richten op service. We willen nog net een tandje dieper gaan”, aldus Kranendonk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!