Onzekerheid Selexyz houdt aan

De boekhandels van Selexyz openen vandaag hun deuren zonder te weten of er geld is gevonden om de salarissen te betalen. Bewindvoerder Jan Dingemans is sinds vrijdag in gesprek met financiers en aandeelhouders over een doorstart, maar de uitkomst was gisteren nog niet bekend.

De schuld van Selexyz bedraagt nu zo’n achttien miljoen euro. Vooralsnog betreft de uitstel van betaling alleen de houdstermaatschappij van Selexyz. Door het faillissement tot de holding te beperken, hoopt Dingemans de winkels zelf relatief schuldenvrij te laten doorstarten. “We hopen op een partij die alle winkels in één keer overneemt. Pas als dat niet lukt, gaan we kijken of we ze separaat verder kunnen laten gaan”, aldus Dingemans. De schuldeisers zouden een deel van de opbrengst van de winkelverkoop krijgen.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen van het circa zeshonderdkoppige Selexyz-winkelpersoneel ontslagen zullen worden. “Dinsdag is er een gesprek gepland waar we meer te horen krijgen over de voortgang van de onderneming”, zegt Marlies Possel van FNV Bondgenoten. “Dan horen we ook hoeveel geld er is voor een sociaal plan voor de werknemers.”

Selexyz vroeg vorige week uitstel van betaling aan nadat onderhandelingen met een investeerder spaak liepen. Geruchten gaan dat het gaat om investeringsmaatschappij ProCures. De belegger van particulier kapitaal heeft volgens de bronnen banden met boekhandelsketen De Slegte.

Eerder: Selexyz vraagt uitstel van betaling aan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!