'Potentiële redder Selexyz heeft eigen problemen'

De Slegte is in de running om boekhandelketen Selexyz over te nemen, maar heeft ook zo zijn problemen. De Slegte kampt bijvoorbeeld eveneens met hoge huren en moet heel veel nieuwe en tweedehands boeken verkopen om de huurlast dragelijk te houden. De lamme helpt de blinde in de boekhandel, zo omschrijft Het Financieele Dagblad (FD) donderdag.

De Slegte was nog geen twee jaar terug zelf op zoek naar een koper. De holding schreef rode cijfers. Onder leiding van Ron Mulders, die werd aangetrokken om de boel weer vlot te trekken, werden bescheiden winstcijfers gerealiseerd. Zijn opvolger Jan Kooiker moet de winst verder uitbouwen.

Eigenaar Jan Bernard, die sinds 1996 de tweedehands boekhandelketen in handen heeft, begon enthousiast met het uitbreiden van De Slegte. Hij liet een website bouwen, kocht concurrent De Witte Boekenhal en bouwde een duur distributiecentrum. Het gevolg: de verliezen liepen op en winkels werden gesloten. Zoals wel vaker bij familiebedrijven, ging het ook bij De Slegte mis bij de derde generatie, aldus het FD.

Huisbankier ING kreeg pas weer vertrouwen in De Slegte toen de eigenaar privékapitaal in de keten pompte. Nog steeds moet De Slegte veel verkopen om de financiële lasten draaglijk te maken. Door winkels te combineren, hopen Selexyz en De Slegte de huurprijzen te drukken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!