Kledingwinkels worden minst vaak overvallen

Fashion retailers hoeven zich de minste zorgen te maken dat hun winkel overvallen wordt. Van alle overvallen in 2011 vond slechts 0,2 procent plaats in een kledingwinkel. Juweliers lopen het grootste risico: ruim vijf op de honderd van alle overvallen in 2011 kwam op rekening van de juweliersbranche. Dit blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

“Overvallers wegen altijd de risico’s af tegen de mogelijke buit”, vertelt Hendrik-Jan Kaptein, projectadviseur winkelcriminaliteit bij het HBD. “Kledingwinkels hebben relatief weinig in kas omdat er veel wordt gepind. Bovendien zijn er ook geen andere waardevolle artikelen te halen, zoals juwelen of tabak.”

Het HBD heeft diverse trainingen die gericht zijn op preventie van overvallen. “We zijn net begonnen met de internetcursus laatjenietovervallen.nl. Daar leren medewerkers hoe ze om moeten gaan met overvallers en wat ze kunnen doen om het risico op een overval te beperken”, aldus Kaptein.

Voor de detailhandel in het algemeen geldt dat per jaar gemiddeld zeven op de duizend winkels overvallen wordt. “Het aantal overvallen neemt wel steeds af, maar iedere overval is natuurlijk nog steeds één drama teveel”, aldus Kaptein.

Het gemiddelde overvalsrisico:

Branche Risicopercentage
Juweliers 5,1%
Bemande benzinestations 4,5%
Videotheken 3,6%
Supermarkten, minisupers, toko's en nachtwinkels 2,9%
Tabakszaken 2,3%
Drogisterijen 1,1%
Telecom 0,9%
Slijterijen 0,7%
Totaal detailhandel 0,7%
Overige branches 0,3%
Kledingwinkels 0,2%

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!