‘Fusie Selexyz en De Slegte bijna rond’

Boekhandelsketens Selexyz en De Slegte gaan vrijwel zeker fuseren. Dit zegt Jan Dingemans, curator van Selexyz. DIngemans verwacht vanmiddag een akkoord. "Alle neuzen staan dezelfde kant op", aldus de curator.

De vijftien winkels van Selexyz worden voor 3,5 miljoen euro gekocht door investeerder ProCures. Deze overnamesom komt terecht bij schuldeiser ABN Amro. De bank lijdt met de verkoop 2,6 miljoen euro verlies, maar wil de constructie wel financieren.

ProCures is ook bezig met de overname van De Slegte. Als beide overnames rond zijn, worden de ketens ‘zo snel mogelijk’ samengevoegd in de dertien steden waar zowel een Selexyz- als een De Slegte-winkel gevestigd is. Per stad zal worden gekeken in welk pand de nieuwe winkel komt, aldus Dingemans. Dan wordt ook duidelijk onder welke naam de boekhandels verder gaan. Het hoofdkantoor van Selexyz wordt niet gered door ProCures. Mocht de overname alsnog afketsen, dan is er nog een andere anonieme overnamekandidaat. 

Per jaar denkt ProCures drie miljoen euro te kunnen besparen op huur. Ook wordt het personeelsbestand uitgedund. ProCures verwacht 160 Selexyz-werknemers te moeten ontslaan. Dit proces zal geleidelijk verlopen, meldt de investeerder.

De fusiewinkels hebben een goede kans van slagen, denkt hoogleraar boekhandel Jaap Boter. “Als ze hun aanbod en voorraadinformatie samen goed op internet zetten, is dat heel aantrekkelijk voor klanten”, meent Boter. De hoogleraar vraagt zich wel af de winkels ruim genoeg zijn om alle boeken te herbergen. “Het zou zonde zijn als ze door ruimtegebrek enorm snoeien in het aanbod. Het brede assortiment is toch hun kracht”, aldus Boter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!