Reddingsoperatie Selexyz-winkels geslaagd

De noodlijdende boekwinkels van Selexyz blijven open door een bod van participatiebedrijf ProCures. De investeerder achter boekhandelsketen De Slegte neemt voor 3,5 miljoen euro de aandelen van Selexyz over. De sluiting van zestien filialen en de online shop is daarmee van de baan.

Bewindvoerder Jan Dingemans is blij dat alle winkels onder één dak blijven. Hij meldt dat er aanvullende financiële afspraken zijn gemaakt met schuldeisers en leveranciers. Welke specifieke afspraken dat zijn, blijft onduidelijk. Wel wil hij kwijt dat de vroegere aandeelhouders van Selexyz vrijwel zeker hun geld kwijt zijn.

Volgens Maurits Regenboog van ProCures speelde leverancier Centraal Boekhuis een grote rol bij de onderhandelingen. “Dat wil geen verkoopkanaal van vijftien tot twintig procent van de markt verliezen.” Ook ABN Amro blijft een belangrijke schuldeiser.

Het hoofdkantoor van Selexyz kon niet worden gered van een faillissement. De lonen en huren konden niet meer worden betaald, waardoor de rechter het hoofdkantoor eind maart bankroet verklaarde. Door het faillissement ziet de Brabantse uitgeverij Auda, dat een belang van 33 procent in Selexyz had, zijn geld niet meer terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!