Hornbach boekt omzetrecord

De Hornbach-groep is in het boekjaar 2011/2012 de omzetgrens van drie miljard euro gepasseerd. Mede dankzij een forse groei bij de bouwmarkten en tuincentra in Duitsland steeg de omzet met 6,2 procent tot 3.204 miljoen euro.

De filialen in andere Europese landen, waaronder Nederland, zijn goed voor een gezamenlijke omzetgroei van 6,5 procent en leveren bovendien een groeiend aandeel (van 42,1 procent naar 42,4 procent). Hornbach is momenteel met negen vestigingen actief in Nederland. “In Nederland zijn we, gezien de marktomstandigheden, tevreden over de resultaten”, aldus Evert de Goede, directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland.

Duitsland was in het afgelopen boekjaar opnieuw de belangrijkste groeimarkt voor Hornbach. Like-for-like steeg de omzet van de 91 Duitse filialen met 5,8 procent (vorig jaar 3,8 procent). Het marktaandeel van Hornbach Duitsland steeg in een jaar tijd van 8,8 procent naar 9,2 procent. “In Duitsland is het een perfecte tijd voor grote bouw- en renovatieprojecten”, aldus Albrecht Hornbach, bestuursvoorzitter van Hornbach Holding AG. “De werkgelegenheid ligt er op recordhoogte, het consumentenvertrouwen is goed en de lage rentes stimuleren de woningbouw. Hier konden wij het afgelopen boekjaar veel van profiteren, omdat wij ons concept precies op deze projectklanten hebben afgestemd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!