V&D breekt met verzuimbureau na Zembla-uitzending

V&D stopt de samenwerking met commercieel verzuimbureau Verzuimreductie. De warenhuisketen nam de maatregel na een uitzending van televisieprogramma Zembla. Dat meldt vakbond FNV.

Het commerciële verzuimbureau belooft dat zij het ziekteverzuim van werknemers fors laat dalen. Callcenter medewerkers vragen zieke werknemers naar hun klachten en wat voor werk zij nog wel kunnen doen. Bedrijfsartsen en arborecht-deskundigen spraken in Zembla hun zorgen uit over deze werkwijze. Volgens hen zouden er zo medische gegevens in handen van de verkeerde personen komen, aangezien alleen een bedrijfsarts deze gegevens mag noteren.

Volgens V&D loopt het contract met het verzuimbureau eind april ten einde. “Wij zijn met Verzuimreductie om de tafel gaan zitten. Naast de interne evaluatie hebben wij de uitzending van Zembla meegenomen in deze besluitvorming”, aldus Inge van Langelaar van V&D. De keten zegt geschrokken te zijn van de uitzending en de medische gegevens van medewerkers te respecteren.

Volgens FNV heeft ook de Bijenkorf een samenwerking met Verzuimreductie. Zij hebben echter niet gereageerd naar aanleiding van de uitzending.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!