'Koopjesdorp Bleizo gedoemd te mislukken'

Het geplande factory outlet center Bleizo wordt tegen beter weten in gerealiseerd. Volgens brancheorganisatie CBW-MITEX voldoet het zogenaamde koopjesdorp op de rand van Bleiswijk en Zoetermeer aan geen enkele voorwaarde van de betrokken gemeenten, maar gaan beide gemeenten en de initiatiefnemers stoïcijns door met de ontwikkeling.

De drie participatiebijeenkomsten die de plannenmakers organiseerden vindt zij een farce. “Het was een goed nieuwsshow zonder adequate dialoog.” De brancheorganisatie heeft haar ongenoegen inmiddels geuit naar de lokale en provinciale politiek en de Grondexploitatiemaatschappij Bleizo.

De betrokken gemeenten Zoetermeer en Lansingerland, waar Bleiswijk, Berkel Rodenrijs en Bergschenhoek onder vallen, hebben een lange lijst aan voorwaarden opgesteld waaraan een eventuele vestiging van het FOC moet voldoen. Tot nu toe zou niet helder gemaakt zijn hoe dit gaat gebeuren. Zo hebben de initiatiefnemers nog steeds niet verduidelijkt met welke kwalitatief hoogwaardige merken zij de geplande vierkante meters winkelvloer denken te gaan vullen. Ook verwachten de plannenmakers de eerste vijf á tien jaar geen dure merken in Bleizo.

CBW-MITEX denkt dat betrokken gemeenten met argumenten als werkgelegenheid hoe dan ook de grond van Bleizo aan de initiatiefnemers willen verkopen. “In de regio Zoetermeer en Lansingerland wordt een enorm waterbed van leegstand gerealiseerd. De beslissingen die nu genomen dreigen te worden, zijn op drijfzand gebaseerd en gaan ten koste van veel werkgelegenheid in de bestaande winkelharten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!