Tsjechische investeerder aast op Schlecker

De Tsjechische investeringsmaatschappij Penta Investments wil de failliete drogisterijketen Schlecker inlijven. Dat schrijft RTLZ online. De Duitse keten vroeg eind januari zijn faillissement aan vanwege ernstige verliezen. Hierdoor moesten noodgedwongen tweeduizend van de zevenduizend Duitse vestigingen worden gesloten.

Penta is niet het enige bedrijf dat geïnteresseerd is in Schlecker. Vorige week gaf de curator van de drogisterijketen nog aan vijf mogelijke partijen te hebben. Om Schlecker weer winstgevend te maken, moeten naar alle waarschijnlijkheid twaalfduizend van de dertigduizend banen in Duitsland verdwijnen. De curator is aan het onderhandelen met de vakbonden over het lot van de ontslagen werknemers van het veertig jaar oude familiebedrijf. Voor het einde van mei moet een definiteve keuze worden gemaakt.

Het blad Der Spiegel schreef eerder dat Penta negentig miljoen euro wil investeren in de modernisering van de overgebleven winkels van Schlecker. Ook meldde het blad dat meer banenverlies niet is gepland. Een woordvoerder van de investeringsmaatschappij verstrekte echter geen details over het bod.

Penta is gevestigd in Praag en vooral actief als vastgoed- en vermogensbeheerder in Centraal-Europa. Het beheerde vermogen bedraagt naar eigen zeggen 3,4 miljard euro. In Duitsland is Penta tot dusver alleen aanwezig met een diervoedingsbedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!