Zeeman ondervindt gevoeligheid Belgische taalkwestie

Franssprekend personeel van een Zeeman-vestiging in het Vlaamse Tervuren werd onlangs bestookt door actievoerders. Leden van het Taal Aktie Komitee (TAK) vinden het onaanvaardbaar dat het personeel in het officieel Nederlandstalige gebied geen Nederlands spreekt.

“Zeeman neemt het niet zo nauw met het Nederlandstalig karakter van de streek”, meent Roel De Leener van TAK. “Zeeman slaagt er zelfs in uitsluitend Nederlandsonkundig personeel te werk te stellen”, meent De Leener.

De winkelruiten van de Zeeman-vestiging werden onlangs beplakt met uitsluitend Franstalige posters. Burgemeester Bruno Eulaerts wees Zeeman op het Vlaamse karakter van de gemeente Tervuren, maar kreeg geen respons. Het TAK vond dat de posteractie niet door de beugel kon en beplakte de winkel op zijn beurt met Vlaamsgezinde affiches. Eulaerts eiste dat het TAK de posters verwijderde.

“We weten dat de taalkwestie erg gevoelig ligt in sommige delen van het land”, zegt een woordvoerder van Zeeman. “Wij hebben respect voor het Vlaamse karakter van de gemeente. We gaan zo snel mogelijk op zoek naar Nederlandstalig personeel. Daarnaast proberen we ons Franstalig personeel te motiveren om zich de Nederlandse taal eigen te maken”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!