VVV boos om inwisselwebsite cadeaubonnen

Online platform Tiqq heeft zich de woede van VVV Nederland op de hals gehaald. Op de website kunnen consumenten hun cadeaubonnen verkopen. De grootste verstrekker van cadeaubonnen in Nederland overweegt nu juridische stappen. “De website is een vorm van gelegaliseerde diefstel waar we absoluut tegen gaan optreden”, aldus een woordvoerder van VVV Nederland.

Het idee achter Tiqq is simpel: cadeaubonnen worden voor ongeveer dertig procent minder ingekocht dan de vermelde waarde. Voor circa vijftien procent minder dan de aangegeven waarde worden de cadeaubonnen weer verkocht.

Oprichter Roel Koppes startte de website een week geleden. Cadeaubonverkopers hebben er baat bij dat hun bonnen niet worden verzilverd, meent Koppes. “Ik heb gehoord dat circa dertig procent van de cadeaubonnen ongebruikt blijft. Daar wordt flink op verdiend”, zegt Koppes.

De VVV noemt dit ‘onzin’. “Bij ons gaat het om nog geen drie procent”, aldus de VVV-woordvoerder. “Waar VVV Nederland aan verdient, is dat bonnen gemiddeld pas negen maanden later worden ingeleverd. Al die tijd vangen we rente.”

Koppes zegt de opstelling van VVV Nederland wel te begrijpen. “Ik ga graag het gesprek met de VVV aan. Hopelijk kan ik de kou uit de lucht halen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!