Metz & Co vertrekt naar nieuwe locatie

Het Amsterdamse warenhuis Metz & Co verhuist medio april naar een kleiner winkelpand, omdat de huidige vestiging niet meer rendabel is. Het luxewarenhuis verwisselt zijn gezichtsbepalende pand voor een nieuwe winkel verderop in de Leidsestraat, die eveneens eigendom is van de onderneming. Modemerk Abercrombie & Fitch wordt getipt als nieuwe huurder van de karakteristieke winkel op de hoek van Leidsestraat-Keizersgracht.

Met een vloeroppervlak van zevenhonderd vierkante meter is het vernieuwde warenhuis een stuk kleiner dan de tweeduizend vierkante meter die Metz & Co nu bezet. “Het is niet realistisch om koste wat kost zo’n groot pand te willen bezetten. Als warenhuis moeten we anticiperen op ontwikkelingen in de mode-industrie en ons bezinnen op onze positie”, aldus directeur Gerard Koolbergen.

“Metz & Co is een klassieke formule in een segment waarin best geld te verdienen valt”, vertelt Huib Lubbers, directeur van Retail Management Centre, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen, leiden en exploiteren van winkelformules. “Maar geld verdienen lukt alleen met formules die nadrukkelijk onderscheidend zijn. Dat is Metz & Co op dit moment niet genoeg. Het lijkt me heel verstandig dat Metz & Co eens kritisch naar de eigen identiteit kijkt”, aldus Lubbers.

De verhuizing gaat gepaard met een verscherping van de winkelformule en een verdere verkleining van het aanbod. Zo verdwijnt het serviesgoed uit het assortiment. “Kopen wordt steeds meer een vorm van entertainment”, meent Koolbergen. “Met de nieuwe winkel spelen we daarop in.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!