Vijf platenzaken lanceren Haarlem Vinyl Stad

Vijf Haarlemse platenzaken hebben samen met poppodium Patronaat het initiatief Haarlem Vinyl Stad opgezet. Dat schrijft Entertainment Business online. Met de samenwerking willen de ondernemers Haarlem als muziek- en vinylstad op de kaart zetten. Hiermee haken zij in op de huidige vinyltrend en willen zij de teruglopende cd-verkoop compenseren.

Muziekwinkels Irrational Library, Sounds Haarlem, North End Haarlem, Tipitina en Suburban Record Store werken mee aan het initiatief. Naast de vele platenzaken bevindt zich in Haarlem, onder de naam Record Industry, ook de grootste platenperserij van Europa. Vanuit Haarlem Vinyl Stad moeten op regelmatige basis gelimiteerde 7-inches worden uitgebracht met daarop gevestigde en opkomende bands en artiesten. Iedere uitgave krijgt een eigen thema, waardoor een breed scala aan genres aan bod komt.

Voor het initiatief wordt op zaterdag 21 april tijdens de Record Store Day het startschot gegeven. Die dag staan optredens in de vijf muziekwinkels allerlei optredens van bands als The Fudge, Go Back To The Zoo en Yori Swart gepland. ’s Avonds verschuift het muzikaal geweld zich naar de kleine zaal van Patronaat met optredens van onder meer Odonis Odonis, Barn Owl en The Oscilliation.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!