Primera ziet omzet dalen

De omzet van winkelketen Primera is in het eerste kwartaal van 2012 met 1,9 procent gedaald. De formule hoopt voor het tweede kwartaal op een beter resultaat. “We hebben de nodige ijzers in het vuur, waaronder een landelijke primeur op het gebied van cadeaukaarten en de verdere uitbreiding van ons ticketassortiment”, aldus commercieel directeur Gert van Doorn.

Het assortiment cadeaukaarten laat in het eerste kwartaal van 2012 een groei van zestig procent zien. Eind april zullen de varianten RestaurantCadeau, de Webshop Giftcard en de PODIUM Cadeaukaart worden toegevoegd aan het assortiment. Het assortiment boeken staat, net als in de rest van het land, met een daling van vijf procent licht onder druk. De totale tabakomzet steeg daarentegen met drie procent.

De assortimentsgroep loterijen laat een daling zien van vijftien procent. Er is een nadrukkelijk verband tussen de jackpotstanden en de hoogte van de omzet. Zowel Lotto als Staatsloterij hebben hier gedurende langere tijd last van. De recent geïntroduceerde producten Miljoenenspel en Eurojackpot laten op de totale loterijomzet nog weinig effect zien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!