PostNL zet reorganisatie in ijskast

Na een regen van klachten over de bezorging ziet PostNL zich gedwongen zijn reorganisatie tijdelijk stop te zetten. Het geplande ontslag van postbodes in vaste dienst is enkele maanden uitgesteld. Steeds vaker komt post niet of te laat aan, zo opende het Algemeen Dagblad dinsdagochtend.

Er vonden de afgelopen maanden twee reorganisaties tegelijk plaats: het ontslaan en herplaatsen van 10.000 postbodes in vaste dienst en het omvormen van de logistiek. In Brabant en Utrecht sloten tien distributiekantoren. Zij zijn vervangen door twee nieuwe centrales in Den Bosch en Utrecht. “In die centrales moesten nieuwe mensen werken met nieuwe machines, of bestaande krachten op andere plekken”, vertelt een woordvoerder. “Zaken sloten niet op elkaar aan. Dat hoopte zich op, waardoor er een achterstand was van een miljoen poststukken.” Dit tot ergernis van grote bedrijven, waaronder bol.com.

PostNL meldt dat de achterstand inmiddels is weggewerkt. Ook is geconcludeerd dat de reorganisatie anders moet verlopen. “We gaan de komende maand kijken of we iets kunnen veranderen aan de reorganisatieplannen of de uitvoering ervan. We kunnen op zijn vroegst verder in juni”, aldus de woordvoerder. De strekking van het reorganisatieplan blijft echter wel overeind. Het plan om honderdzeventig kleinere distributiekantoren te vervangen door negen grotere, gaat door. En ook de omvorming van tienduizend vaste contracten naar dertigduizend parttimers gaat door. Dit zal alleen enkele maanden later gebeuren. “ We moeten goedkoper werken, omdat er snel steeds minder post aangeboden wordt. Daar verandert niets aan”, zegt de woordvoerder.

Eerder: Zorgen om slechte bezorging PostNL

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!