Stadsbestuur verzet zich tegen komst AH

Het stadsbestuur van de Belgische gemeente Roeselare vecht tegen een bouwvergunning voor het zogenaamde Dino-winkelcentrum. Vooral de komst van een Albert Heijn-supermarkt zou verkeersoverlast veroorzaken, denkt het stadsbestuur.

“Er zijn nu al forse mobiliteitsproblemen op de aangrenzende Brugsesteenweg. Vooral op vrijdag en zaterdag staan er lange files”, vertelt Kris Declercq, schepen van economie, in het dagblad Het Nieuwsblad. “We hebben niets tegen bepaalde ketens op zich. Maar met nog een achtduziend vierkante meter winkeloppervlak erbij, waaronder een publiekstrekker als Albert Heijn, zal de verkeerschaos alleen maar groter worden”, denkt Declercq.

Eerder weigerde het stadsbestuur al een bouwvergunning voor het winkelcentrum aan vastgoedgroep Vabeld te verstrekken. Later werd deze wel afgegeven door het Interministerieel Comité voor de Distributie. Het stadsbestuur van Roeselare stapt nu naar de Raad van State. Het besluit in deze zaak wordt pas over enkele jaren verwacht. Albert Heijn is inmiddels gestart met het werven van nieuw personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!