Populariteit pinnen blijft toenemen

Consumenten kunnen in steeds meer winkels afrekenen met hun pinpas. In 92 procent van de winkels in ons land is er de mogelijkheid om te pinnen. In 2006 lag dit percentage nog op 82 procent. Dat blijkt uit de HBD Monitor Betalingsverkeer 2011 uitgevoerd door onderzoeksbureau Stratus.

Winkeliers bieden steeds vaker pin als betaalmogelijkheid aan vanwege veiligheid en het gemak voor zowel zichzelf als voor de klant. De snelheid van betalen is voor één op de vijf winkeliers een reden om pinbetalingen te accepteren.

Steeds minder winkels vragen om een bijbetaling voor het pinnen, concludeert het HBD. Twee op de honderd winkels in ons land vraagt de consument om een bijdrage. Ruim de helft van de ondervraagde ondernemers zegt dat zij klanten niet sturen in de richting van een bepaalde betaalwijze. Een op de drie ondernemers probeert de klanten wel te sturen naar het betalen met de pinpas. Dat gebeurt volgens HBD heel voorzichtig. Volgens hen zijn er weinig ondernemers die klanten vragen om te betalen met een pinpas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!