Tesco investeert ruim miljard in Britse winkels

Supermarktketen Tesco investeert ruim één miljard pond in de verbetering van bestaande winkels in het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer 430 winkels krijgen warme kleuren, betere verlichting en extra aandacht voor versafdelingen en servicebalies. De Britse marktleider grijpt in omdat het al enige tijd niet goed gaat met de supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk.

Ook trekt Tesco achtduizend nieuwe personeelsleden aan die ingezet worden op de versafdelingen. Eind mei verandert Tesco bovendien de naam van het budgetlabel Tesco Value in Everyday Value, dat volgens Tesco twee keer zo snel als de markt groeit. Daarnaast wordt het assortiment van reguliere huismerken dit jaar verbeterd en uitgebreid met zo’n tweeduizend extra items.

Van de investering is zo’n 150 miljoen pond bestemd voor het verbeteren van Tesco’s online kanaal. Tesco wil nog dit jaar zijn ophaalnetwerk uitbreiden met zevenhonderd ophaalpunten voor non-fooditems. Daarmee bestrijkt het dan 85 procent van Groot-Brittannië, een toename van vijftien procent ten opzichte van de huidige dekking. Op dit moment hebben 774 winkels een Click & Collect-ophaalpunt voor online bestelde artikelen. Ook test Tesco gecombineerde ophaalpunten voor food- en non-foodproducten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!