Webshop Bandenconcurrent rolt verder uit

Online winkel Bandenconcurrent opent deze maand zes nieuwe webshops in Europa. Aan de zes bestaande webshops worden winkels in Hongarije, Polen, Spanje, Ierland, Zwitserland en Oostenrijk toegevoegd. De ondernemers achter de prijsstunter willen voor het einde van het jaar in twintig Europese landen actief zijn.

“We zetten een website altijd snel live en gaan daarna continu verbeteren”, licht oprichter Neal Oddens de strategie toe. Volgens de website zijn banden bij Bandenconcurrent dertig procent goedkoper dan bij de concurrent. “Prijzen bij andere partijen zijn niet transparant. Consumenten worden massaal in de maling genomen”, meent Oddens.

De sleutel tot het succes van Bandenconcurrent ligt aan de minimale overhead. De webshop werkt samen met meer dan vijfhonderd montagepunten. Voor de levering is Bandenconcurrent afhankelijk van distributiecentra. Het bedrijf houdt zelf geen voorraad aan. Bovendien maakt bandenconcurrent alleen gebruikt van flexibele krachten. “Als een nieuwe website eenmaal in de lucht is, heb je niet meer iemand nodig die daar de hele dag rondloopt”, aldus Oddens.

Niet iedereen is enthousiast over de online bandenhandel. “We hebben wel eens zorgen over de veiligheid. Een band is een ingewikkeld product. Waar klop je aan als het niet goed is?”, vraagt een woordvoerder van bandenproducent Vredenstein zich af. Oddens is echter van mening dat consumenten prima in staat zijn zelf een band te kiezen. “Zodra je de bandenmaat en het type weet, telt er maar één ding: de prijs”, aldus Oddens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!