Humeur consument wordt er niet veel beter op

Het vertrouwen van de Nederlandse consument is afgelopen maand iets verbeterd. Desondanks bevindt het consumentenvertrouwen zich nog steeds op een zeer laag niveau. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het vastlopen van van de onderhandelingen in het Catshuis doen het humeur ook al geen goed.

Volgens het CBS was de Nederlandse consument met name minder pessimistisch over de economische situatie in het komende jaar. Daarnaast waren zij minder negatief over hun eigen financiële situatie en beschouwden zij de tijd minder ongunstig voor het doen van grote aankopen.
Het vertrouwen van de Nederlandse consument verbeterde met zeven indexpunten tot -32 van -39 in maart.

Ondertussen heeft belangenbehartiger Detailhandel Nederland 'het vallende kabinet en de Tweede Kamer' opgeroepen om ondanks de politieke crisis zo snel mogelijk hervormingen door te voeren. Volgens de vereniging wordt het consumentenvertrouwen door het mislukken van de onderhandelingen in het Catshuis er niet beter op.

Detailhandel Nederland pleit daarom voor het schrappen van plannen als een verhoging van de btw rap af te schieten. "Hogere prijzen leiden tot minder aankopen met verder verlies van omzet en werkgelegenheid tot gevolg."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!