IKEA favoriete retailer in Groot-Brittannië

Woonwarenhuisketen IKEA heeft John Lewis van de troon gestoten als meest favoriete retailer van Britse consumenten. Dit blijkt uit een enquête onder zesduizend Britten, die werd afgenomen door Verdict Research.

IKEA won de award omdat het zijn fysieke en online productaanbod goed combineert. Ook komt IKEA goed tegemoet aan de wensen van consumenten, blijkt uit het onderzoek. Consumenten gaven hun mening over retailers op het gebied van prijs, productaanbod, service en kwaliteit.

“Dat IKEA de eerste plek behaalt in deze ranglijst, laat zien dat het een sterk positie heeft in een tijd waarin consumenten weinig geld overhebben voor het aankleden van hun huis”, vertelt Maureen Hinton, practice leader bij Verdict Research. “IKEA heeft iets te bieden voor iedere portemonnee.”

“Prijs is dit jaar nog steeds belangrijk voor consumenten, maar ook kwalititeit, service en aanbod spelen een grote rol”, vertelt Hinton. “Consumenten hebben hogere verwachtingen van retailers. Ze zijn op zoek naar een winkel waar in al hun behoeften wordt voorzien.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!