Google en PayPal: kartelvorming in mobiel betalen

PayPal en Google denken dat er op de Britse markt sprake is van kartelvorming in mobiele betalingen. Daarover hebben zij bij de Europese Unie geklaagd.

De Europese Unie startte vorig jaar een onderzoek naar kartelvorming in Groot-Brittannië. Aanleiding hiervan waren klachten over de joint venture van Vodafone, Telefonica (O2) en Everything Everywhere (T-Mobile en Orange). Met de joint venture, genaamd Project Oscar, willen zij een gezamenlijke standaard voor mobiel betalen ontwikkelen en beheren. Google en PayPal vrezen echter dat concurrenten hierdoor buiten de boot vallen. De EU heeft nog altijd geen groen licht gegeven voor de vorming van de joint venture.

Niet alleen in Groot-Brittannië zou er sprake zijn van marktconcentraties. In landen als Duitsland, Zweden, Hongarije en Denemarken werken telecombedrijven samen aan een mobiele betaaloplossing. In Nederland hebben banken zich verenigd in de joint venture Sixpack. Het ziet er naar uit dat Sixpack het oordeel van de EU nog even afwacht voor het zich bij Brussel meldt voor goedkeuring.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!