Winkelcentra bij lelijkste plekken van Nederland

Twee verloederde winkelcentra in Haarlem en Enschede maken kans op de titel ‘De lelijkste plek van Nederland’. Ook een door beton omsingeld treinstation in Zoetermeer is genomineerd. De kanshebbers werden maandagavond bekendgemaakt in het VPRO-programma ‘De slag om Nederland’.

“Er is veel echte rotzooi genomineerd”, vertelt Yvette Nieuwstad van productiebedrijf Appelbaum. “De genomineerden zijn echt verloederde plekken waarbij renovatie of ontwikkeling, soms als gevolg van de crisis, te lang blijft liggen.”

De Brinkmannpassage in Haarlem werd opgeleverd in de jaren tachtig, maar is al meer dan een decennium geleden in het slop geraakt. Met het vertrek van bioscoop Wolff enkele maanden geleden, blies de passage zijn laatste adem uit. Het winkelcentrum bestaat inmiddels uit te kleine en allang leegstaande winkelpanden, die in schril contrast staan met de levendige aangrenzende Grote Markt. Ook het leegstaande winkelcentrum Stokhorst in Enschede geldt al jaren als ‘spookwijk’ en leidt tot ergernis van de bewoners van een zorgcomplex die op het terrein uitkijken.

Inmiddels zijn de rigoureuze verbouwingen aan de Haarlemse Brinkmannpassage begonnen: het volledige winkelcentrum gaat tegen de vlakte. Te laat overigens om te ontsnappen aan de verkiezing van ‘De lelijkste plek van Nederland’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!