Nespresso opent eerste recyclecenter Benelux

Koffiecapsuleproducent Nespresso opende onlangs een Nederlands recyclecenter waar gebruikte koffiecapsules voor hergebruik verzameld en verwerkt worden. In het recyclecenter, het eerste in zijn soort in de Benelux, wordt de koffie van de aluminium capsules gescheiden. In Nederland is de recyclingscapaciteit voor gebruikte Nespresso-capsules inmiddels honderd procent.

Nespresso heeft zichzelf met het programma Ecolaboration tot doel gesteld de hele keten – van koffiebes tot gebruikte capsules –duurzaam te maken. “Duurzaamheid is een integraal onderdeel geworden van de manier waarop wij van dag tot dag ons werk doen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld”, aldus Alexander Schoenegger, managing director Nespresso Benelux.

Clubleden van Nespresso kunnen hun gebruikte capsules inleveren in speciale recycling bags bij Nespresso-winkels, Kiala-afhaalpunten en PostNL-punten. Daarnaast is het mogelijk bij aflevering van een nieuwe bestelling van Nespresso-koffie de gebruikte capsules mee te geven aan de PostNL-pakketbezorger.

Nespresso werkt voor de recycling samen met inzamelings- en recyclebedrijf Dusseldorp en verwerkingsbedrijf Sortiva Oost. Het aluminium wordt hergebruikt in andere aluminiumproducten en de koffie wordt verwerkt tot biobrandstof.

Weten hoe het recyclingsproces verloopt? Bekijk dan het filmpje op de Facebookpagina van RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!