C1000 opent extra distributiecentrum voor bieractie

C1000 heeft speciaal voor de bieractie die deze week loopt een extra distributiecentrum geopend. Ondernemers van de keten hebben tevens extra magazijnruimte gehuurd om bierkratten in op te slaan.

Voor alle A-merken bier geldt deze week de actie ‘drie halen is twee betalen’. Vanuit logistiek gezien is een dergelijke promotie in de week voor Pinksteren eigenlijk onmogelijk, laat C1000 weten in een verklaring. De supermarktketen verwacht meer dan een miljoen kratten bier te verkopen.

Om de verwachte massale toeloop te kunnen verwerken is daarom het leegstaande distributiecentrum in Eindhoven tijdelijk weer in gebruik genomen. Hier kan de supermarktformule een grote biervoorraad kwijt. C1000 denk extra veel bier te verkopen vanwege Pinkersteren en de aanstaande start van het EK Voetbal.

Verwacht wordt dat een gemiddelde C1000 circa 2.500 kratten bier zal afzetten. Dit zijn ongeveer honderd rolcontainers, oftewel twee vrachtwagens vol bier die per filiaal worden afgeleverd.

Ook de magazijnen van de winkels bieden onvoldoende ruimte voor de bierstunt. Veel winkels huren daarom een opslag op het parkeerterrein. “Klanten slaan hun kratjes bier alvast in voor het EK”, vertelt C1000-ondernemer Peter de Jong uit Leiderdorp. “Daarom worden de kratten bier buiten op pallets voor de winkel geplaatst. Hier kunnen de klanten hun kratjes ophalen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!