Europese variant iDEAL start begin 2013

Europese banken testen momenteel een internationale opvolger van betaalsysteem iDEAL: MyBank. Het nieuwe systeem gaat een proefperiode tegemoet van vier juni tot oktober 2012. Waarschijnlijk kunnen Nederlandse en buitenlandse klanten vanaf begin volgend jaar bij aangesloten webwinkels afrekenen met MyBank.

Tijdens een congres voor bankiers in Schotland werd vorige week de eerste My Bank-betaling verricht. Voor webshops betekent de variant dat ze makkelijker en sneller betalingen kunnen accepteren van buitenlandse klanten. Dankzij het nieuwe systeem kunnen zij hun bereik buiten de landsgrenzen vergroten.

Momenteel zijn er binnen Europa veel verschillende betaalsystemen. In Engeland wordt veel gebruik gemaakt van betalingen via creditcard of PayPal, in Zweden ligt de voorkeur bij een eenmalige incasso en in Nederland maakt men het liefste gebruik van iDEAL of acceptgiro’s.

Zeker vijfenzestig Europese banken volgen de test met grote belangstelling. ABN Amro, ING en Rabobank scharen zich hier ook onder. Na afloop van de proef volgt een evaluatieperiode. Er wordt verwacht dat banken begin 2013 met de implementatie van MyBank beginnen. MyBank is een systeem van EBA Clearing en maakt deel uit van de European Banking Association.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!