In de Nederlandse horeca is de omzet in de eerste vier maanden van 2012 met 2,4 procent gedaald. Dit komt vooral door een slechte aprilmaand waarin de omzet met zes procent daalde. Dat blijkt uit cijfers van Foodstep in samenwerking met Food Service Institute Nederland (FSIN).
Cijfers van het CBS, donderdag gepubliceerd, geven juist aan dat de horeca met 2,9 procent in omzet zou zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar. In de cijfers van Foodstep en FSIN is de maand april meegenomen, die in april een stuk minder mooi en zonnig was dan vorig jaar.
De hotelsector en de restaurants blijven volgens het onderzoeksbureau en het kennisinstituut vrijwel stabiel ten opzichte van vorig jaar. Foodservice en de drankensector zien een krimp in de omzet van ongeveer vijf procent en in april zelfs tien procent.
De cijfers van uit het onderzoek van Foodstep en FSIN zijn gebaseerd op harde inkoopcijfers van 10.000 verkooppunten binnen foodservice, eigen cijfers van een aantal grote ketenorganisaties, 40.000 interviews met consumenten en nog eens 40.000 interviews met inkoopverantwoordelijken bij verkooppunten.
Eerder: Horeca draait goed kwartaal
Omzet horeca laat krimp van 2,4 procent zien
Gepubliceerd op 25 mei 2012 om 00:00
Reacties 0