Shop-in-shops steeds populairder

Shop-in-shops zijn in grote warenhuizen als V&D en de Bijenkorf niet meer weg te denken. Ook kleinere winkeliers worden steeds enthousiaster over het winkelconcept. Net als de consument, die het prettig vindt dat alles onder één dak te vinden is, signaleert De Telegraaf.

Shop-in-shops hebben verschillende effecten, omdat ze er in veel varianten zijn. Zo zijn er shop-in-shops die bestaan uit wandjes met het logo van de winkel erboven, maar ook volledige winkels met eigen medewerkers en kassasystemen. “V&D werkt bijvoorbeeld samen met Rituals, dat geen eigen kassasysteem heeft. Producten die een klant hier heeft gekocht, kunnen alleen hier geruild en teruggebracht worden. Dit in tegenstelling tot producten van de Hunkemöller-shop in shop, die ook bij de eigen filialen geruild kunnen worden”, aldus een woordvoerder van V&D.

Vooral de ronddolende consument heeft baat bij de shop-in-shops, meent Enno van Rhijn, oprichter van marketingbureau Engaged Marketing. “Als je in een winkel als V&D komt en een jouw bekende winkel als ICI Paris XL valt visueel erg op, dan valt de rest weg en vermindert dat de keuzestress”, legt Van Rhijn uit. “Het merk geeft de consument ook nog eens een vertrouwd gevoel. Dat vergroot de kans op een aankoop, al zijn ze zich daar niet zo bewust van.”

Ook steeds meer kleine ondernemers zijn op zoek naar manieren waarop ze met collega-ondernemers hun inkomsten kunnen vergroten. “Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker modewinkels waarin ook een nagelstudio is gevestigd”, aldus de woordvoerder van brancheorganisatie CBW-Mitex. “Consumenten blijken hierin ook heel flexibel te zijn. Die vinden het allemaal wel leuk.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!