Failliete Schleckerfamilie heeft miljoenen

De familie achter de gelijknamige, failliete drogisterijketen Schlecker heeft nog zo’n veertig miljoen euro op de bank staan. Dit terwijl dertienduizend, voornamelijk vrouwelijke, personeelsleden na het faillissement van de keten op straat gezet zijn. Curator Arndt Geiwitz wil nu kijken of het bedrag terug te halen is.

Geiwitz eiste een bedrag van negen miljoen euro voor een doorstart van het bedrijf, maar kreeg nul op rekest van de Schleckers. Het zou mogelijk zijn om transacties van de afgelopen tien jaar, onder meer naar Meike en Lars Schlecker, de kinderen van oprichter Anton Schlecker, terug te boeken.

Het nieuws leidt tot commotie onder de ex-werknemers van Schlecker. “Het gedrag van de familie is sociaal en moreel absoluut verwerpelijk”, zegt Christel Hoffmann van de ondernemingsraad. Slechts tien procent van de ontslagen werknemers heeft intussen een nieuwe baan gevonden. Investeerder Dubag neemt vijfduizend personeelsleden van de Schlecker XL-winkels en Schlecker-dochter ‘Ihr Platz’ over. Bij de andere winkels van Schlecker begint deze week de uitverkoop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!