Ahold keert mogelijk terug naar Zaandam

Ahold beraadt zich op een terugkeer naar Zaandam. Het bedrijf vestigde zich in 2006 onder leiding van ceo Anders Moberg aan de Amsterdamse Piet Heinkade, maar lijkt nu heimwee te hebben.

Medewerkers van Ahold hebben aangegeven dat er dit najaar een besluit valt over een eventuele terugkeer naar Zaandam. Ahold vestigt zich dan eventueel in de bestaande hoofdkantoren van dochterbedrijven Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Met de gemeente Zaanstad wordt gesproken over de voorwaarden van een verhuizing en parkeergelegenheid.

Het huidige huurcontract loopt af in 2013. Op dit moment zet Ahold alle voors en tegens van een vestiging in Amsterdam op een rijtje. Een belangrijke reden om uit de hoofdstad te vertrekken zijn de kosten. Het huidige hoofdkantoor met 160 werkplekken is zeven jaar geleden met een aantrekkelijke korting betrokken. Vanaf 2013 zou Ahold meer moeten gaan betalen.

Een verhuizing stelt Ahold tevens in de gelegenheid een betere samenwerking te onderhouden met het hoofdkantoor van Ahold Europe in Zaandam. De aantrekkingskracht op buitenlandse werknemers of de nabijheid van luchthaven Schiphol wegen voor Ahold ceo Dick Boer minder zwaar. Buitenlanders beschouwen Zaandam en Amsterdam volgens hem als één regio. Ahold geeft aan dat er nog geen besluit is gevallen over de verhuizing naar Zaandam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!